Galatasaray UEFA En İyi Külüpler Sıralaması 2016 Ekim Ayı (25. Sırada)

Hey gidi geçmiş zaman sözüyle bu yazıma başlamak istiyorum, az önce facebook sayfası olan Galatasaray futbol takımına gönül vermiş destekleyen taraftarların ortak buluşma noktası Galatasaray fan sayfasında takipçilerine yapılan bir paylaşım bilgi haberi dikkatimi çekti, bunun üzerine web sitemizde yayınlamak istedim.

UEFA külüpler sıralamasında güncel listesi yayınlanmıştır 2000 'li yıllarda Avrupa'yı kökünden sallayan sarı kırmızılı takım Cimbom'un üstün başarısı zirveye kadar taşımıştır biliyoruz ki o zamanlar yerliden yabancıya yedisinden yetmişine her kesimin gıpta ettiği elde edilen başarıdan şimdiler de eser yok malasef bu durum bizleri çok üzmektedir.
galatasaray şampiyonlar ligi ile ilgili görsel sonucu
UEFA'nın en iyi külüpler sıralamasına baktığımızda ilk üç takımın ikisi İspanya'nın köklü külüpleri Real Madrid ve Barcelona'nın yer aldığını görmekteyiz diğer takım ise Almanya'dan Bayern Münich olmuştur.

Sıralama şu şekilde ;
1. Real Madrid - İspanya
2. Bayern Münich - Almanya
3. Barcelona - İspanya
Diğer dikkatimi çeken bir takım ise İngiliz devi Manchester United takımı yukarıda Galatasaray için bahsettiğim sözlerin aynısı bu takım içinde geçerlidir, bir zamanlar zirvenin favori takımlarından olan İngiliz takımı bu aralar işler pek yolunda gitmiyor, 2016 yılı Ekim ayında açıklanan sıralamada kendileri 22. sırada yer aldığını görüyoruz.
galatasaray şampiyonlar ligi ile ilgili görsel sonucu

Türkiye açısından baktığımızda bu durum pekte iyi olmadığının farkındayız ilk 30 takım içinde şuan da cezasından dolayı Avrupa külüpleri arenasında UEFA ve Şampiyonlar liginde mücadele edemeyen Galatasaray Ekim ayı sıralamasında 25. sırada yer alarak Türkiye'yi temsil eden en iyi takım olma başarısını göstermiştir fakat bu başarıya biz mutlu olmamalıyız. Ne Galatasaray takımı ne de Türkiye olarak bu sıralamada iyi yerlerde değiliz malasef.

Yorum Gönder

0 Yorumlar