Mümin Sarıkaya Kimdir ~ Müzik Kariyeri Başarıları

1978 Yılında Yozgat'ta doğan Mümin Sarıkaya Eğitim hayatında kş ilk ve orta öğretimini Yozgat'ta tamamlamıştır.

Çok küçük yaşlarda müzikle uğraşmaya başlayan başarılı sanatçımızın kariyer başlangıcı şu şekilde olmuştur; 8 yaşında heves etme sonucun da bağlamayı kucağına alan isim uzun çabalar sonrası bağlama çalmayı öğrenerek başarısını katlamıştır.

İlk olarka bağlamaya eşlik eden ağabeyi olmuştur. Ağabeyi ile birlikte çeşitlili eğitimlere, kurslara katılan Sarıkaya buradaki çalışkanlığı sayesinde müzik dünyasında önemli noktalara gelmiştir.

post-feature-image
Mümin Sarıkaya hayatında geçim kaynağını esnaflıktan sağlamaktadır. Yozgat'ta bulunan Gürses Avm 1. katta kendisine ait olan bir dükkanda müzik aletlerinin olduğu iş yerinde esnaflık yapmaktadır.

Bu iş yerinde her türlü müzik aleti bulunmaktadır bu yüzden Yozgat halkıda bu durumun farkında olduğu için herhangi bir etkinlikler ve organizasyonlar için yoğun olarak telefon trafiği yaşamaktadır.
Günümüz de fenomen olan bir parçanında sahibi diyebiliriz, Ben Yoruldum Hayat şarkısıyla müzik dünyasında önemli bir isim haline gelmiştir. Bu hit müziğin yanı sıra Aşkmı Sandın, Al Başımdan Bu Dertleri ve İnsan adlı süper ötesi mükemmel müziklere imzasını atan Mümin Sarıkaya'ya müzik hayatında başarılar dileriz..

Mutlu bir evlilik hayatı bulunan Sarıkaya'nın aynı zamanda 2 çocuğu vardır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar