Asus GTX 760 Ekran Kartı Görüntü Vermiyor Karıncalanma Sıkıntısı Nedir

GTX 760 Ekran kartı modeli çalışır durumdayken birden bilgisayarın ekranı karıncalanmaya başladı bunu ilk kez gördüğüm de uzun süre açık kalmış muhtemelen çok yorulduğu için yaptığını düşünmüş ve önemsemedim doğrusu.


Aradan bir kaç gün geçtikten sonra bu kez bilgisayar açılırken bu olaya şahit oldum ve çok üzüldüm araştırmalarım sonucu bir kaç püf nokta sayesinde ekran kartının arızalandığına emin oldum ve bilgisayar servisine götürüp teknik destek alarak tamir ettirdim şuan için bir problem yok umarım yaşamam bir kez daha baya can sıkıcı bir durum.



Eğer ki sizin de başınıza ekran karıncalaması yada donması gibi sorunlar gelecek olursa öncelikle aşağıda listeleyeceğim arıza tespit bilgilerini sırasıyla kontrol etmenizde fayda vardır.


Kartınız arızalanmış olabilir, monitör kablosu sorun olabilir, RAM 'ler sorun olabilir, Güç kabloları sorun olabilir, Statik elektrik olabilir veya kasada kaçak olabilir. 


Sırası ile aşağıdakileri deneyebilirsiniz her işlem sonrası test edin.


1: Önce kasa içi güç kablolarını kontrol edin sonra monitörün kablosunu ve deneyin. 


2: Sonra RAM 'lerinizi çıkarın uçlarını silgi ile silin ve temiz bir fırça yardımı ile temizleyin soketi üfleyin toz kalmasın ve takın test edin.


3: Görüntüyü işlemciniz destekliyorsa anakart üzerinden görüntü alın ancak bu işlemde ekran kartını komple sökün.


4: Statik elektirik boşaltmı için Bu linkteki makaleyi okuyabilirsiniz.


5: Uzay montaj yapın, kasanın içinde ki her şeyi yumuşak bir yerde tercihen sünger veya beyaz katı köpükler üzerine kurup çalıştırın. Bunların içinde 3 numaralı işlem hariç hiçbirisi işe yaramaz ise ve 3 numaralı işlem işe yararsa bu ekran kartınız arızalanmış demektir. Tamir veya çöp başka yolu yoktur.


0 Comments

Yorum Gönder