Hamilelik (Gebelik) Testi Hangi Gün? Nasıl Yapılır?

Bir çok kişinin bilmediği ve daha önce bu durumu yaşayanlara sorduğumuzda ise aklımızda bulunan kafamızı karıştıran sorulara yanıt alamıyor olmamız heyecanın yanı sıra acaba nasıl olacak doğru mu ben öyle bir şey yaşamadım tarzında sorunsallar sürekli bizi meşgul edecek ve strese sürükleyecektir.

Tam da yukarıda anlatmaya çalıştığım pskiloji size ait ise merak etmeyin doğru adrestesiniz şimdi sizlere özenerek ele aldığım en önemli konulardan birisi olan hamilelik testi sağlıklı doğru bir şekilde nasıl yapılır basitçe adım adım anlayacağınız şekilde kaleme aldım buyrun aşağıdan yavaşça dikkatlice okumaya başlayınız.



Bir kadın için hayatının en büyük dönüm noktasıdır çocuk sahibi olmak. Annelik her kadının yaşamak istediği, içerisinde güçlü bağları barındıran mükemmel bir duygudur. Herhangi bir sağlık sorunu olmadan adet (regl) göremeyen bir kadının aklına gelen ilk soru ”hamile miyim?” olur. İhtimali bile büyük heyecan yaratan bu durumda yapılacak tek şey hamilelik testi satın almak ve basit bir yöntemle bu durumu öğrenmek.


Hamilelik Testi Ne Zaman Yapılır?

Cinsel birliktelikten sonra hamilelik testi yapmak için en az 1 hafta beklenmesi gerekir. Erkek tarafından döllenen yumurta kadındaki rahim tüplerine yerleşir. Yaklaşık 1 hafta sonra bu duruma kan akışı ve idrar sıvısı dahil olur. Her geçen gün HCG seviyesi artar. Bazı gebelik testi kitleri bu süreler içerisinde ufak bir idrar numunesi ile doğru cevabı verir. Bu sürelerden önce yapılacak testler doğru sonucu veremeyebilir.


Evde Hamilelik Testi Nasıl Yapılır?

Öncelikle eczaneden bir test kiti alınmalıdır. Bu test kiti idrar numunesinden çıkacak verilere göre gebelik cevabını verir. Deneyimli annelerden testin nasıl uygulanacağı konusunda bilgi alınabilir. Hamilelik testi yapmak isteyen bir kadın öncelikle bir kaba idrarını yapmalıdır. Eller güzelce yıkandıktan sonra test kiti kutusundan çıkarılır. Bu test çubuğu idrarda minimum 10 saniye kalacak şekilde batırılır. Çubuk çıkarıldıktan sonra 2-3 dakika kadar beklenir. Bu çubuklar genellikle tek ve iki çizgiden oluşur. Eğer çubukta 2 adet çizgi görünüyor ise hamileliğin pozitif olduğu, tek çubuk görünüyor ise negatif olduğu sonucuna varılır.


Her test kiti aynı yöntemle çalışmayabilir. Bu nedenle hamilelik testi kiti kutusunun içinde bulunan kullanma talimatı dikkatlice okunmalıdır. Kullanma talimatında yer alan ibareler tam olarak uygulanmadığı taktirde test doğru sonucu vermeyecektir. Ayrıca içeriğinde HCG bulunan ilaçları kullananlar içinde bu hamilelik testi doğru sonuçları veremeyebilir. Bu tür ilaçların kullanımı testin doğrulunu etkileyebilmektedir.


Bazı durumlarda çok nadirde olsa test kiti ile pozitif çıkan test sonucunun daha sonra yapılan kan testinde negatif olma olasılığı da bulunmaktadır. Testin negatif çıkmasına neden olabilecek faktörler;


Cinsel birliktelikten sonra 2-3 gün içinde test yapmak.

Test kitinde yer alan kullanım talimatlarına uymamak

Test yapmadan önce çok fazla sıvı tüketmek. Şayet çok fazla sıvı tüketilirse idrarda seyrelme olur.

Hamilelik testi sonucu pozitif çıkan kadınların yakın bir sağlık kuruluşuna giderek kan testi de yaptırması gerekir. Kesin sonuç kan testinde çıkacaktır. Kan testinde de sonuç pozitif çıktığında artık heyecanlı bir dönemin başlangıcı gelmiş olur. Bu dönem itibarı ile hormonal değişiklikler meydana gelir. Bebeğin doğumundan sonra değişen hormon düzeyleri eski haline döner.

0 Comments

Yorum Gönder